Ceretto

CERETTO

En av Piemontes absolut högst ansedda producenter
av Barolo och Barbaresco

Familjen Ceretto har länge gjort vin i Piemonte, men det var från och med att de köpte sina egna vinrankor i Barbareco år 1970 som resan mot att bli en av Piemontes främsta producenter började på allvar. Vineriet Bricco Asili öppnade år 1973 och blev snart ett välkänt namn i regionen.

Cerettos stora styrka ligger i deras hängivenhet till vingården – både vad beträffar att arbeta med några av områdets bäst belägna vingårdar, men även vad gäller hänsyn till naturen och hållbar odling. Från årgång 2015 är samtliga viner ekologiskt certifierade. För Ceretto är det den enskilda vingårdens karaktär som ska stå i centrum i vinet. 

Deras viner kombinerar både kraft och elegans, som ofta vinner på minst några års lagring. Ceretto producerar Baroloviner från samtliga av de mest kända byarna – Barolo, La Morra, Castiglione Falletto och Serralunga d'Alba.

Cerettos cru-betecknade viner kommer alla ifrån de mest välrenommerade vingårdarna: legendariska cru-läget Cannubi från Barolo, eleganta Brunate ifrån La Morra, och komplexa Bricco Rocche från Castiglione Falletto. Utomlands representeras Ceretto av det svenska stjärnskottet Ulrika Ferlin DipWSET, som tog sin sommelierexamen från Restaurangakademien 2012 och 

mottog 2018 examen för en av de tuffaste utbildningarna i den internationella vinvärlden – WSET Diploma.

Ulrika är sedan en tid tillbaka exportchef på Ceretto och representerar med sin sprudlande glädje och energi ger Cerettos viner en uppfriskande svensk touch.

Läs mer på ceretto.com
Följ Ceretto på Cerettos Instagram Cerettos Facebook

Viner från Ceretto