Walnut Block Wines

WALNUT BLOCK WINES

Elegans och fräschör sammanfattar ekologiska Walnut Block Wines filosofi

Nya Zeelands äldsta valnötsträd pryder den vackra ekologiska vingård Walnut Block i Marlborough. Bakom egendomen finns bröderna Clyde och Nigel Sowman, Clydes hustru Helen samt den prisbelönta vinmakaren Gordon Ritchie. Deras hängivelse till hållbar och naturnära vinodling speglas i den rena fruktkaraktären och friska fräschören som genomsyrar deras viner. På dagarna basar Nigel över vingårdarna. Han tog sin examen i vinodling 1999, efter vilket han gav sig ut i Kalifornien, South Australia, och Frankrike för att lära sig om olika filosofier och praktiker inom oenologin. Clyde är ansvarig för marknadsföringen och överser Walnut Blocks affärsmässiga riktning och representerar även Walnut Block utomlands. 

Helen backar upp administrativt för att se till att allt klaffar innan deras högklassiga viner till slut ska hamna i glaset. Vinmakningen står Gordon Ritchie för. Gordon är känd i Marlborough för att göra terroirdrivna viner där han hellre lyfter fram vingårdens prägel snarare än att krysta fram en allt för kommersiell stil.

Walnut Blocks vinmakningsfilosofi går ut på att "less is more" och fokuserar mer på elegans och avhållenhet än på den med Nya Zeeland så ofta förknippade superexpressiva stilen.

Läs mer på walnutblockwines.co och följ dem gärna! Till Walnut Block Wines Instagram Till Walnut Block Wines Facebook