Barolo Brunate 2019

  • Ceretto
  • Italien, Piemonte

822 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 94541

Sortiment Systembolagets tillfälliga

Totalsyra 5,3 g/l

Restsocker 0,4 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 14,0 %

Röda viner

Ekologiskt

Karaktär

Silkig och len Barolo, doft av rosor med stor aromatisk komplexitet. Kan avnjutas direkt efter release men har stor potential att utvecklas i elegans mellan 15 och 20år.

Tillverkning

Spontanjäsning i ståltank med pigeage. Pågår ca 15 dagar, temperaturen varierar beroende på jäsningen. Sedan 10-15 dagars skalmaceration.

Lagring

Efter malolaktiska jäsningen flyttas vinet till franska 300l fat för 12 månaders lagring. Sedan efterföljer ytterligare 24 månders lagring men i större 25hl botti, som är äldre ek. Avslutnings vis ca 12 månader i flaska.

Passar till

Serveras som bäst vid 16 grader till traditionell, elegant norditaliensk mat såsom buljongkokt polenta, risotto med parmesan, raguer av olika slag eller pasta med tryffel från Alba. Men även tuffare mat med köttprotein.

Information

Den här 28 hektar stora vinmarken är delad mellan byn Barolo och La Morra. Det finns totalt 16 producenter som äger en delar av Brunate, varav Ceretto har hela 5,6 hektar. Brunate är klassat som en utav det bästa vingårdslägena i La Morra. Ceretto Brunate vinifieras och lagras på vineriet på Bricco Rocche.