Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Systembolagets tillfälliga
Totalsyra 5,3 g/l
Restsocker 0,4 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,0 %
Röda viner
Ekologiskt
Silkig och len Barolo, doft av rosor med stor aromatisk komplexitet. Kan avnjutas direkt efter release men har stor potential att utvecklas i elegans mellan 15 och 20år.
Spontanjäsning i ståltank med pigeage. Pågår ca 15 dagar, temperaturen varierar beroende på jäsningen. Sedan 10-15 dagars skalmaceration.
Efter malolaktiska jäsningen flyttas vinet till franska 300l fat för 12 månaders lagring. Sedan efterföljer ytterligare 24 månders lagring men i större 25hl botti, som är äldre ek. Avslutnings vis ca 12 månader i flaska.
Serveras som bäst vid 16 grader till traditionell, elegant norditaliensk mat såsom buljongkokt polenta, risotto med parmesan, raguer av olika slag eller pasta med tryffel från Alba. Men även tuffare mat med köttprotein.
Den här 28 hektar stora vinmarken är delad mellan byn Barolo och La Morra. Det finns totalt 16 producenter som äger en delar av Brunate, varav Ceretto har hela 5,6 hektar. Brunate är klassat som en utav det bästa vingårdslägena i La Morra. Ceretto Brunate vinifieras och lagras på vineriet på Bricco Rocche.