Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Privatimport
Totalsyra 5,7 g/l
Restsocker 0,3 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,0 %
Röda viner
Elegant och mycket nyanserad med frisk syra. Inslag av körsbär, nypon, nougat, körsbär, rosor, violer. Medelfylligt med fina tanniner och en lång eftersmak.
Spontanjäsning i ståltank med pigeage. Pågår ca 15 dagar, temperaturen varierar beroende på jäsningen. Sedan 10-15 dagars skalmaceration. Efter malolaktiska jäsningen flyttas vinet till franska 300L fat för 12 månaders lagring. Sedan efterföljer ytterligare 12 månaders lagring men i större 25hl botti, som är av äldre ek. Avslutningsvis ca 12 månader i flaska.
Serveras som bäst vid 16 grader till traditionell, elegant norditaliensk mat såsom buljongkokt polenta, risotto med parmesan, raguer av olika slag eller pasta med tryffel från Alba.
Det senaste tillskottet hos familjen Ceretto. Första årgången som släpps är årgång 2018. Vinmarken sköts biodynamiskt som de andra cruerna. Elegant och sofistikerat och provas först i serien av cruer från Ceretto.
A new discovery from Ceretto, the 2018 Barbaresco Gallina reveals a tight, silky fiber with lots of gloss and shine to its fruit. This expression from Gallina, in the village of Neive, reveals some extra ripeness, with black cherry confit and a touch of dark plum. I found that fruit-forward ripeness across much of this vintage in Barbaresco, but in the case of this wine, there is plenty of fiber, structure and acidity to balance it out.