Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Privatimport
Totalsyra 5,7 g/l
Restsocker 0,4 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Röda viner
Ekologiskt
Mörk röd färg. Doften är rik av frukt med inslag av kryddor och vanilj. I smaken är vinet strukturerat med mjuka tanniner, vilket ger en idé om vinets långa liv och kvalitet. Procentandelen av varje druvsort varierar med årgången. Men vanligtvis ca 50% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot och 25% Syrah.
Vinet jäser på temperaturkontrollerade 450 liters ekfat och lagras därefter på nya franska 225 liters ekfat i 18 månader. Ca 50% nya och 50% gamla fat.
ca 18 månader i franska ekfat. Ca 50% nya och 50% gamla fat. Varje druvsort åldras var för sig.
Serveras som bäst vid 18 grader till mer smakrika rätter med smakrika kötträtter av lamm eller nött.
Vineriet Monsordo Bernardina gick under 90-talet igenom en ampelografisk förändring. Vid sidan av de lokala druvsorterna planterades en serie internationella druvsorter. Iden var att se deras potential och begränsningar i Piemonte. Efter några år av druvrena viner och experimenterande bestämde sig Ceretto år 1997 för att blanda de tre druvorna, med iden att skapa ett stort vin gjort av några av världens mest kända druvsorter. Vinet kommer helt och hållet från vinmarken på huvudvineriet och är döpt därefter, Monsordo. Monsordo har en relativt modern karaktär, tydliga druvkaraktärer men visar också terroir från Langhe. Ett internationellt vin med distinkt Piemontesisk karaktär.