Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Privatimport
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,0 %
Röda viner
Ekologiskt
Detta är Ceretto´s signatur Barbaresco: Fantastisk finess och elegans men med en mullrande kraft bakomliggande. Stor komplexitet av kryddor, thé, blommor, röda och mörka bär med mera.
Spontanjäsning i ståltank med pigeage. Pågår ca 15 dagar, temperaturen varierar beroende på jäsningen. Sedan 10-15 dagars skalmaceration.
Efter malolaktiska jäsningen flyttas vinet till franska 300l fat för 12 månaders lagring. Sedan efterföljer ytterligare 12 månders lagring men i större 25hl botti, som är äldre ek. Avslutnings vis ca 12 månader i flaska.
Serveras som bäst vid 16 grader till traditionell, elegant norditaliensk mat såsom buljongkokt polenta, risotto med parmesan, raguer av olika slag eller pasta med tryffel från Alba.