Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Privatimport
Totalsyra 5,5 g/l
Restsocker 0,4 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,5 %
Röda viner
Ekologiskt
Stor, komplex doft av jord, bitterapelsin och blå blommor. Smakrikt med stor kropp och djup. Kraftfullt och lent med en lång eftersmak och fantastisk syra. Ett tydligt exempel på terroir. Charmigt när det är ungt och tack vare de raffinerade tanninerna har vinet lång lagringspotential.
Druvorna pressas skonsamt och musten får sedan spontanjäsa i ståltank med pigeage. Jäsningen pågår ungefär 15 dagar, temperaturen varierar beroende på jäsningen. 10-15 dagars skalmaceration.
Vinet har lagrats 12 månader i franska 300L fat. Sedan följer ytterligare 24 månaders lagring i gamla 25hl botti. Avslutningsvis ungefär 12 månaders lagring i flaska.
Serveras som bäst vid 16°C till traditionell, elegant norditaliensk mat exempelvis buljongkokt polenta, risotto med parmesan, raguer av olika slag eller pasta med vit tryffel från Alba.
År 2015 var den första årgången som producerades av detta vin under namnet Ceretto. Endast ca 3000 flaskor produceras varje år. Vingården är certifierad ekologisk men hanteras biodynamiskt.