Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Systembolagets beställning
Totalsyra 5,6 g/l
Restsocker 5,4 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Vita torra viner
Arneis är en lokal druvsort som producerar fruktiga viner med toner av päron och äpple. Doft och smak förstärks tack vare den lilla mängd koldioxid som blir kvar efter jäsningen, vilket också hjälper att förstärka druvans låga naturliga syra.
En del av druvorna skördas tidigare för att få högre syra. Ungefär 40% av druvorna genomgår skalmaceration. Hur länge och vid vilken temperatur varierar beroende på årgångens druvor. Alkoholjäsning i ståltank. I slutet av jäsningen med stängda tankar för att bevara en del koldioxid i vinet.
Vinet dricks bäst inom de närmsta åren.
Serveras som bäst vid 12°C till primörer, asiatisk mat, kyckling eller nordiska serveringar med löjrom och kallrökt lax som hittas på klassiska smörgåsbord.
Cerettos Arneis står för ca 10% av allt vitt som produceras i Piemonte. Arneis Blange' var en utav de första utmaningarna tagna av Bruno och Marcello Ceretto. Året var 1985, en tid då vita viner var svårt att producera och sälja, i ett område kända för rött. För Ceretto blev det en utmaning. Första vin marken som köptes var belägen på kullen av Vezza d’alba (en kommun i Roero), där det visade sig att denna lokala druvsort visade sig vara mycket mer än bara ”en ny druvsort” för Ceretto. Detta kända vin med bra frukt och små bubblor, är uppskattat världen över. Dess franska namn ger en känsla av elegans. Namnet Blange' kommer från ordet ”boulanger” eller bagare, som användes i byn Cherasco för länge sedan. Etiketten är designad av Silvio Coppola från Milano. Första årgången var 1985.