Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Privatimport
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,5 %
Röda viner
Ekologiskt
Vinet visar terroiren: kraftfullt och lent, med en lång eftersmak och fantastisk syra. Påminner om de stora klassiska vinerna som produceras från denna vingård. Jord, bitterapelsin och blå blommor. Ett smakrikt vin med stor kropp och djup. Charmigt när det är ungt och tack vare de raffinerade tanninerna har vinet lång lagringspotential.
Spontanjäsning i ståltank med pigeage. Pågår ca 15 dagar, temperaturen varierar beroende på jäsningen. Sedan 10-15 dagars skalmaceration.
Efter malolaktiska jäsningen flyttas vinet till franska 300L fat för 12 månaders lagring. Sedan följer ytterligare 24 månaders lagring men i större 25hl botti, som är av äldre ek. Avslutningsvis ungefär 12 månader i flaska.
Serveras som bäst vid 16 grader till traditionell, elegant norditaliensk mat såsom buljongkokt polenta, risotto med parmesan, raguer av olika slag eller pasta med tryffel från Alba. Men även tuffare mat med köttprotein.
År 2015 var den första årgången som producerades under namnet Ceretto. Endast ca 3000 flaskor produceras varje år