Bodega Noemía

BODEGA NOEMÍA

 

Få producenter har betytt så mycket för att höja statusen och renommé för Patagonien i Argentina som Bodega Noemía

När Hans Vinding-Diers (kusin till vinmakarlegenden Peter Sisseck, för övrigt) och Hertiginnan Noemi Marone Cinzano sökte efter den perfekta platsen att fullfölja deras vinmakardrömmar föll snart valet på Argentina och Patagonien.

När de hittade den gamla vingården med Malbecstockar från 30-talet i Río Negro insåg de direkt att de hade hittat en unik terroir med fantastisk kvalitetspotential.

Av såväl kvalitets- som hållbarhetsskäl är hela produktionen biodynamisk och certifierad av ArgenCert. För att behålla det rena fruktuttrycket är alla viner ofiltrerade.

Få producenter har betytt så mycket för att höja statusen och renommé för Patagonien i Argentina som Bodega Noemía. Som en av de första producenterna i Argentina att på allvar arbeta uteslutande efter biodynamiska principer och kartlägga sin terroir i så noggranna delar som möjligt blev de tidigt en av landets mest kända producenter av seriös Malbec.

Deras viner har tack vare sin svala, terroirdrivna stil genomgående fått mycket bra kritik av såväl Jancis Robinson som Robert Parker och Tim Atkin. 

Vinmakaren Hans Vinding-Diers fick även i maj 2018 den prestigefyllda utmärkelsen Argentina Winemaker of the Year av Tim Atkin, MW.

Läs mer på bodeganoemia.com
Följ dem gärna! Bodega Noemia Instagram Till Bodega Noemias Facebook

 

Viner från Bodega Noemía