Bodega Noemía

BODEGA NOEMÍA

 

Få producenter har betytt så mycket för att höja statusen och renommé för Patagonien i Argentina som Bodega Noemía

När Hans Vinding-Diers (kusin till vinmakarlegenden Peter Sisseck, för övrigt) och Hertiginnan Noemi Marone Cinzano sökte efter den perfekta platsen för att fullfölja sina vinmakardrömmar på, föll valet på Argentina och Patagonien.

De hittade en gamla vingård i Río Negro med Malbecstockar från 30-talet och gjorde en första årgång på försök. De hade hittat en unik terroir med fantastisk potential!

I 18 år drev och utvecklade de projektet till den ikon inom Argentinsk vinodling som Bodega Noemia kommit att bli. Noemia drivs nu helt av Hans och hans familj.

Få producenter har betytt så mycket för att höja statusen och renommé för Patagonien i Argentina som Bodega Noemía. De var en av de första producenterna i Argentina att arbeta uteslutande efter biodynamiska principer och kartlägga sin terroir. Med målet att låta växtplatsen ta sitt utryck i flaskan, blev de tidigt en av landets mest kända producenter av seriös Malbec.

Deras viner har tack vare sin svala, terroirdrivna, stil fått höga poäng av internationella vinjournalister som Jancis Robinson, Robert Parker och James Suckling.

Vinmakaren Hans Vinding-Diers fick i maj 2018 den prestigefyllda utmärkelsen Argentina Winemaker of the Year av Tim Atkin, MW.

Hans prestige vin Boega Noemia Malbec är inkluderat i boken "1001 Wines You Must Try Before You Die"

 

Läs mer på bodeganoemia.com
Följ dem gärna! Bodega Noemia Instagram Till Bodega Noemias Facebook

 

Viner från Bodega Noemía