Fattoria Le Pupille

FATTORIA LE PUPILLE

Det passionerade familjeföretaget som satte Maremma på vinkartan

Under många år var Maremma outforskad mark och var dominerat av korkekar, vetefält och skog. Men Elisabetta Geppetti, såg stor potential i området hon älskade efter att ha spenderat många somrar på familjeegendomen som drevs i liten skala. Idag kallas hon för "The Lady of Morellino" och är den främsta ambassadören för Maremma.

I hennes fotspår följer även dottern Clara som är djupt involverad i familjeegendomen. Produktionen består till huvuddel utav röda viner på primärt den lokala druvan Sangiovese, men här odlas även internationella druvsorter såsom Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah.

Historien bakom Saffredi
Det var inte mycket som pågick i Maremma i mitten av -80 talet då Elisabetta Geppetti tog över familjeegendomen beläggen 10 km från Tyrrenska havet. Omvärlden hade precis börjat höra talas om begreppet "Super-Tuscan" och Elisabettas mentor Fredi & hans goda vän Giacomo Tachis föreslog att de skulle komplettera Sangiovese vingårdarna med att odla Cabernet Sauvignon, Merlot & Petit Verdot. Ikon-vinet Saffredi föddes 1987 och slog världen med häpnad. Resten är, som man säger, historia.

Läs mer på fattorialepupille.it 
Följ dem gärna! Till Fattoria Le Pupilles Instagram  Till Fattoria Le Pupilles Facebook

Viner från Fattoria Le Pupille