Cuisine en Famille Les Bras m´en Trombent 2020

  • Domaine La Florane & Cuisine en Famille
  • Frankrike, Vin de France

149 kr

  • 750 ml
  • Art.nr FF0101

Sortiment Privatimport

Restsocker 1 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,5 %

Röda viner

Ekologiskt

Karaktär

Pigg och fräsch i lättare, josig, stil med krossade vildhallon, björnbär, viol och en liten ton av svart te med bergamott i slutet.

Tillverkning

Druvorna kommer uteslutande från rankor växande i sandrika jordar i områdena Languedoc, Rhône och Sud-Ouest. Varje år provar paret mängder av viner från vänner och bekanta i dessa områden för att skapa årets blend. Samtliga komponenter har skördats för hand och jäses på cementtankar för maximal fräschör. Målet är helt enkelt att skapa läskande viner de själva vill dricka tillsammans med vänner och familj.

Lagring

Drick nu, vinner ej på lagring

Information

Cuisine en Famille är ett hjärteprojekt skapat av Claire och Adrien Fabre. Hon född, uppväxt och med ansvar för Le Vieux Donjon i Châteaunef-du-Pape. Han i Visan, Côtes-du-Rhône med ansvar för Domaine la Florane. Om dagarna åker de till var sin del av Rhône, men nu, när de närmar sig 40 år, kände de att det var dags att göra något tillsammans. Det blev starten för Cuisine en Famille, en negocieant-verksamhet med fokus på hållbarhet ur alla perspektiv. All viner kommer från vänner till familjen, alla får skäligt betalt, alla är självklart ekologiskt certifierade och alla är fräscha, pigga, fruktiga och ärliga.