Marenco Vini

Med snart 100 år i bagaget är familjen Marenco allt annat än gröngölingar i vinvärlden. Historian om Marenco går tillbaks ända till första hälften av 1900-talet då den unge Michele Marenco närde en dröm om att odla vin i dalarna kring byn Strevi i Norra Italiens vin-Mecka: Piemonte. Med hjälp av sonen Giuseppe kom drömmen att bli verklighet och år 1956 stod familjevineriet - mitt i Strevi - klart.

I dagsläget består Marencos produktion av såväl de ursprungliga vingårdsinnehavet i byn Strevi - huvudsakligen planterat med druvorna Moscato och Brachetto - men även kring byarna Fontanile och Castel Boglione i området Nizza som är vida känt för sina barbera-viner.

I vingårdarna och i vineriet arbetar man ihärdigt och hantverksmässigt enligt den gamla familjtraditionen som med tiden kommit att sammanflätats med en strikt hållbarhetsfilosofi där alla steg i produktionsledet tas i åtanke. I vingårdarna jobbar man närapå ekologiskt, utan användning av kemiska bekämpningsmedel samtidigt som man främjar biologisk mångfald genom att låta grönska gro mellan rankorna. I vineriet jobbar man kontinuerligt med att reducera sitt koldioxidavtryck, bland annat använder man sig uteslutande av lättviktsflaskor, ingen nedkylning av jäskar under fermentering samt produktion av sin egen elektricitet med hjälp av solceller.

Läs mer på https://marencovini.com/

Viner från Marenco Vini