Béres Vineyard and Winery

BÉRES VINEYARD AND WINERY

            Familjen Béres från apotekare till vinproducent

Familjen Béres historia startade som apotekare, de skapade och producerade de patenterade dropparna: Béres Drops. Droppar som sägs ha en stärkande effekt för immunförsvaret och säljs idag världen över.

År 2002 köpte den andra och tredje generationen Béres en egendom i Erdőbénye, då bestående av ett fåtal hektar vingårdar. De efterföljande åren kom familjen att investera och plantera ytterligare 45 hektar vingårdar i hjärtat av vinregionen Tokaj.

De odlar idag de lokala och klassiska druvsorterna Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Kövészölő och Zéta. Familjen brinner för regionens viner och använder sig av den främsta moderna tekniken, samtidigt som de respekterar Tokajs vintraditoner för att skapa traditionella och eleganta viner.

På familjens ägor ligger även en stor andel orörd som skog, fält och ängar, de strävar efter att bevara den biologiska mångfalden och för att ge naturligt skydd till vingårdarna.

År 2015 fick Béres Vineyards and Winery priset "The Most Beautiful Vineyard of Hungary", vilket är det mest prestigefyllda nationella erkännandet i Ungern.

Familjen jobbar även hårt med välgörenhet och driver sedan 30 år Béres Fondation. Socialt ansvar ligger högt på familjens agenda. Genom att etablera vingården Béres ville familjen Béres inte bara skapa en ekonomiskt framgångsrik verksamhet, utan huvudtanken var att bidra till utvecklingen av vinregionen Tokaj, särskilt bosättningen Erdőbénye, som är värd för vingården. I denna anda hjälper den kontinuerligt lokalsamhället och anställer lokalbefolkningen.

Viner från Béres Vineyard and Winery