Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Systembolagets tillfälliga
Totalsyra 5,4 g/l
Restsocker 1,9 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,5 %
Röda viner
Komplex, fruktig och kryddig doft med inslag av blå frukt och mörka bär, kryddor, tobak, kaffe och tydlig fatkaraktär. Smaken är fräsch och komplex med påtaglig tanninstruktur som viskar om vinets lagringsduglighet.
De noggrant utvalda druvorna kallmacererarar i fyra dagar innan fermentering påbörjas i stora 6500 liters ekfat vid en temperatur mellan 28-30 grader. Endast naturlig vildjäst används och efter avslutad fermentering macererar vinet ytterligare 30 dagar innan pressning. Malolaktisk fermentering sker i fat.
Vinet lagras i 16 mån ader på franska ekfat varav 80% är nya och 20% är använda.
Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter av nöt eller lamm.