Pedro Parra Imaginador 2020

  • Pedro Parra y Familia
  • Chile, Itata

219 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 51292

Sortiment Privatimport

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,5 %

Röda viner

Lättare glasflaska

Karaktär

Att rankorna växer i ”vita” granitjordar med mindre järn och mer kritaktig karaktär gör att vinet får toner av röda bär istället för mörka och en elegant subtilitet. Karaktären är närmast pinot noir-lik, med en fräsch och lekfull syra, kryddiga och florala toner, eleganta, silkiga tanniner, en djup komplexitet och avslutas med toner av mineral, likt våta varma stenar, som sitter i länge.

Tillverkning

Druvorna pressades skonsamt och musten fick sedan kallmacerera i sex dagar följt av två veckors jäsning på betongtankar. 60% av druvorna fick jäsa med hela klasar och endast vildjäst används. Efter jäsningen fick vinet macerera i ytterligare 10 dagar innan det lagrades 12 månader på betongtankar och äldre stora franska ekfat (foudres), för att framhäva den livliga frukten och känslan av växtplats.

Lagring

Vinet har lagrats 8 månader på flaska. Drick nu eller lagra i fem år

Passar till

Servera vid ca 16°C till en vitlöksspäckad lammstek med ugnsrostade tomater.

Information

Arbetet i vingården sker enligt ekologiska principer. Hammaren på etiketten syftar till Pedros bakgrund som geolog och visar att vinet i flaskan är en produkt av och en hyllning till den terroir från vilken den är producerad.