Echevin Rouge 2021

  • Domaine La Florane & Cuisine en Famille
  • Frankrike, Côtes-du-Rhône Villages

189 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 1031954

Sortiment Privatimport

Restsocker 1 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 14,0 %

Röda viner

Ekologiskt

Biodynamiskt

Karaktär

Fräscht, intensivt och josigt med lager av plommon och skogsbär med inslag av svart te, peppar och delikata florala toner. Den djupa, stömogna frukten balanseras av en fräsch och pigg syra och lyfts av de lätta tonerna av viol.

Tillverkning

Druvorna kommer från de egna odlingarna som ligger i byn St-Maurice, i norra delen av södra Rhônedalen. Rankorna är ca 30 år gamla. De växer i nord-/nordöstligt -läge på 380-410 meters höjd på en platå, i jordar av lera och kalksten täckta av klappersten. Druvorna skördas för hand. Delar av dem avlägsnas från klasarna och de jäses tillsammans på ståltank för att sedan mogna i ca 15 månader, till hälften på cementtankar och till hälften på 600 liter stora gamla franska ekfat. Filosofin kring vinmakningen är att arbetet i vineriet ska lämna minsta möjliga påverkan för att främja växtplatsens karaktär och framhäva den fräscha frukten och silkiga tanninerna.

Lagring

Drick nu eller lagra i fem år

Information

Domaine la Florane i Côtes-du-Rhône har totalt 75 hektar mark varav 38,5 är dedikerade till vinrankor. Odlingarna återfinns i byarna Visan och Saint-Maurice. Bägge är relativt högt belägna i norra delen av södra Rhône-dalen. Egendomen drivs av Adrien Fabre med hjälp av fadern Francois och fokus ligger på att göra ärliga, smakrika viner som tydligt återspeglar sin växtplats. Bägge odlingarna är biodynamiskt och ekologiskt certifierade.