A Fleur de Pampre Rouge 2019

  • Domaine La Florane & Cuisine en Famille
  • Frankrike, Côtes-du-Rhône Villages

145 kr

  • 750 ml
  • Art.nr LF0101

Sortiment Privatimport

Restsocker 1 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 14,0 %

Röda viner

Ekologiskt

Biodynamiskt

Karaktär

Vinet är ungt, fräscht och till brädden fyllt med skogsbär och körsbär. Den solmogna frukten driver vinet och balanseras av en pigg syra och silkeslena tanniner.

Tillverkning

Druvorna kommer från de egna odlingarna som ligger i byn Visan, i norra delen av södra Rhônedalen. Rankorna är ca 30 år gamla och växer på 280-380 meters höjd i sydliga sluttningar, i jordar av lera och kalksten. Druvorna skördas för hand och jäses på ståltank för att sedan mogna på sin jästfällning i cementtankar under ett år innan buteljering. Filosofin kring vinmakningen är att arbetet i vineriet ska lämna minsta möjliga påverkan för att främja växtplatsens karaktär och målbilden är ett ”klunkvänligt” vin. Som Adrien själv sager; “When blending, I place a bottle of this on my parents’ dinner table. If the bottle is not finished in that meal, the blend is not right!”

Lagring

Drick nu eller lagra i fem år

Passar till

Servera vid ca 16 grader till en vitlöksspäckad lammstek med ugnsrostade tomater.

Information

Domaine la Florane i Côtes-du-Rhône har totalt 75 hektar mark varav 38,5 är dedikerade till vinrankor. Odlingarna återfinns i byarna Visan och Saint-Maurice. Bägge är relativt högt belägna i norra delen av södra Rhône-dalen. Egendomen drivs av Adrien Fabre med hjälp av fadern Francois och fokus ligger på att göra ärliga, smakrika viner som tydligt återspeglar sin växtplats. Bägge odlingarna är biodynamiskt och ekologiskt certifierade.