Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Privatimport
Totalsyra 5,1 g/l
Restsocker 0,1 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Röda viner
Vinet har en kryddig doft med inslag av svarta vinbär, plommon, viol, peppar och en liten rökig ton. Smaken är fruktdriven, fyllig och mjuk med toner av mörka bär, vilda örter och med ett mineraldriv i finishen som ger lång eftersmak. Vinet kan under gynnsamma förhållanden lagras upp till 10 år, med optimal ålder runt 2028.
Musten genomgår en lång traditionell maceration under 3 veckor. Jäsningen sker med naturlig jäst.
Vinet har lagrats på sin jästfällning först 3 månader i tank och sedan ytterligare 12 månader på stora franska ekfat, sk foudres. Naturlig klarning och endast en filtrering, Cross Flow.
Serveras vid 16-18°C till smakrika maträtter av kött, fågel och vilt. Passar även utmärkt till charkuterier samt lagrade hårdostar. Dekantera gärna vinet 2 timmer före servering.
90-92 poäng