Gillmore Wines

GILLMORE WINES

Småskalig kvalitetsproducent
och en av de ledande producenterna i Chiles vinrevolution

Gillmore grundades 1990 av Francisco Gillmore som tillsammans med dottern Daniella och svärsonen Andrez jobbat för att visa på Chiles fantastiska kvalitetspotential med tydlig terroirprägel. 
I början på 10-talet beslöt sig Gillmore tillsammans med en grupp passionerade vinmakare för att gemensamt föra Chile in i den nya tidsåldern. Chile hade alldeles för länge varit förknippat med volym och kraftigt högextraherade viner utan tydligt terroiruttryck. Tanken var att skapa en gemensam organisation för att främja små, kvalitetsdrivna producenter som jobbar enligt hållbara principer. Samt visa att Chile har många gamla stockar och fantastisk terroir att erbjuda världen. 

Gruppen kallas MOVI, the Movement of Independent Vintners, och för att få vara med måste man ställa upp på strikta krav; ingen konstbevattning, enbart ha vinmakare som representerar vineriet, självständigt ägt och mycket mer. Gillmore var också en av drivkrafterna bakom föreningen VIGNO, Vignadores de Carignan, som är en förening för småskaliga producenter som jobbar med Carignan från gamla stockar i regionen Maule. Både VIGNO och MOVI har fått stor internationell uppmärksamhet tack vare deras gemensamma passion och driv.

Läs mer på gillmorewines.cl
Följ dem gärna! Till Gillmore Wines Instagram

Viner från Gillmore Wines