Joseph Voillot Bourgogne Pinot Noir 2018

  • Domaine Joseph Voillot
  • Frankrike, Bourgogne

269 kr

  • 750 ml
  • Art.nr IS0101

Sortiment Privatimport

Restsocker 2 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,0 %

Röda viner

Karaktär

Ung och nyanserad med lager av solmogna skogshallon och björnbär samt toner av syrén och viol. Smaken är lätt och elegant med lena tanniner. Den pigga syran går som en röd tråd genom vinet och kompletteras av fräscha röda bär och kryddiga toner.

Tillverkning

Alla vingårdslägen skördas för hand av vänner och familj. En första sortering görs i vingården, druvorna förs sedan snabbt till vineriet där man beslutar om en andra sortering är nödvändig. Druvorna avlägsnas från klasarna och får macerera på cementtankar i 14-18 dagar. Sedan får vinerna ligga på neutrala ekfat i 12 månader för att sedan spendera 3-4 månader i tank innan buteljering. Man använder endast vildjäst och varje vingårdsläge jäses för sig för att de enskilda komponenterna ska bibehålla sina unika terroir.

Lagring

Drick nu eller lagra i ett par år

Passar till

Servera svalt till en bricka med ost och charkuterier

Information

Druvorna kommer från tre odlingar om totalt ca 1,6 hektar. En i Volnay, strax under Auberge des Vignes, de andra två strax söder om gränsen till Volnay i Meursault. Snittåldern på odlingarna är ca 50 år och jordmånen domineras av lera. 2018 bjöd på en våt vinter och ovanligt varm sommar med en skörd som började redan den 30e augusti. Något som bara skett tre gånger sedan mitten av 1970-talet. Man producerade totalt 40 fat 2018. 89p Tim Atkin, november 2019