Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Privatimport
Totalsyra 5,8 g/l
Restsocker 0,4 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,0 %
Röda viner
Ekologiskt
Silkig och len Barolo med doft av rosor och stor aromatisk komplexitet. Smakrik, elegant och fruktig med toner av röda och mörka bär, fatkaraktär och tanniner. Kan avnjutas direkt efter release men har stor potential att utvecklas i elegans mellan 15 och 20år. Med ålder kommer den att utveckla toner av höstlöv, läder och tobak.
Spontanjäsning i ståltank med pigeage. Pågår ca 15 dagar, temperaturen varierar beroende på jäsningen. Sedan 10-15 dagars skalmaceration.
Efter malolaktiska jäsningen flyttas vinet till franska 300l fat för 12 månaders lagring. Sedan följer ytterligare 24 månaders lagring men i större 25hl botti, som är av äldre ek. Avslutningsvis ungefär 12 månader i flaska.
Serveras som bäst vid 16 grader till traditionell, elegant norditaliensk mat såsom buljongkokt polenta, risotto med parmesan, raguer av olika slag eller pasta med tryffel från Alba. Men även tuffare mat med köttprotein.
The 2017 Barolo Brunate is another very expressive wine with a dark fruit signature and extra concentration, thanks to this warm vintage. Layers of black fruit and plum cede to spice, licorice and spent embers. To the palate, the wine shows an open-knit fiber with solid fruit weight and a richly layered approach.