Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Privatimport
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,5 %
Röda viner
Ekologiskt
Harmonisk men samtidigt stor och robust. Det är ett komplext och elegant vin- djup och kraftfull mörk frukt av torkade körsbär, björnbär och kryddor med en elegans som tar sig mer uttryck allt eftersom vinet åldras.
Spontanjäsning i ståltank med pigeage. Pågår ca 15 dagar, temperaturen varierar beroende på jäsningen. Sedan 10-15 dagars skalmaceration.
Efter malolaktiska jäsningen flyttas vinet till franska 300l fat för 12 månaders lagring. Sedan efterföljer ytterligare 24 månders lagring men i större 25hl botti, som är av äldre ek. Avslutningsvis ca 12 månader i flaska.
Serveras som bäst vid 16 grader till traditionell, elegant norditaliensk mat såsom buljongkokt polenta, risotto med parmesan, raguer av olika slag eller pasta med tryffel från Alba. Men även tuffare mat med köttprotein.
Familjen Cerettos signatur Barolo! Den totala produktionen ligger på ca 2000-3000 flaskor varav Sverige får mindre än 50 flaskor.