AR Lenoble Cuvée Intense "Mag15" Brut NV

  • AR Lenoble
  • Frankrike, Champagne

309 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 77256

Sortiment Systembolagets beställning

Totalsyra 6,7 g/l

Alkoholhalt 12,0 %

Champagne

Karaktär

En djup gyllene färg, klar och strålande. Cuvée Intense är ett harmoniskt vin gjort på Chardonnay från Grand Cru-byn Choilly, Pinot Noir från Bisseuil, och Pinot Meunier från Damery. Smaken är torr, medelfyllig och fruktig med inslag av äpplen och mineral. Stor och generös med ovanligt lång eftersmak för en NV.

Tillverkning

Vinet framställs på traditionellt vis och jäser delvis på fat och delvis på ståltankar. Vinet vilar minst 3 år på sin jästfällning och med så lite dosage som möjligt behåller vinet sin friskhet. Till basårgången 2014 tillsätts ca 25% reservviner lagrat på 225 l barriquer & 15 % av reserve-vin som lagrats 4 år på magnum.

Lagring

Att dricka nu eller spara i minst 10 år.

Passar till

Idealisk för alla dessa njutbara stunder med din familj eller vänner. Serveras kyld men inte iskall, helst 8 till 9 ° C

Information

"MAG 14" Redan för 25 år sedan när syskonduon Anne & Antoine Malassagne tog över egendomen efter deras pappa bestämde de sig för att börja lagra deras reserve-viner på 225 liters barriquer. Ett par år senare investerade de även i 5 000 liters fat för att komplettera deras basviner med reserve-vin som mognat långsammare än den del som lagras på barrique. 2010 utvidgades detta med att tillämpa lagring på magnumflaskor under kork (som av naturlig förklaring) mognar ännu långsammare och bibehåller fräschören.